Sortida Maternitat d'Elna

En aquesta pàgina s'hi publicarà informació sobre properes sortides a Elna basades en el llibre "La Maternitat d'Elna". 


Llegint el llibre La Maternitat d'Elna, t'entren ganes de conèixer el lloc, l'edifici, però abans, qui més qui menys s'arriba fins la platja d'Argelers, recordant els milers d'exiliats tancats rere les filferrades.La passejada per Argelers conté una catarsi emocional, convertint-se en un homenatge a la memòria dels exiliats. Pararem a Cotlliure per conèixer la tomba del poeta Antonio Machado i l’exili dels intel·lectuals.


A 15 kms. escassos s’arriba fins a Cotlliure, on coneixerem la tomba del poeta Antonio Machado i explicarem l’exili dels defensors de la cultura.


Desprès de la tristesa d'Argelers, l'espai de la Maternitat d’Elna, reconforta. La casa és molt especial, lluminosa i encara plena d'energia positiva. En paraules de la mateixa Elisabeth Eidenbenz, va ser una illa de pau enmig d'un oceà de destrucció.L'edifici, d'una bellesa austera emmarcat dins el paisatge d'Elna, amb el Canigó present des de totes les seves finestres, té una dimensió màgica, i les seves parets encara guarden el so del riure dels infants que van ser feliços en aquell casalot malgrat la guerra.

Per  a més informació o en cas de voler fer la ruta podeu contactar  al següent correu:
puigmontella@gmail.com

1 comentari:

  1. Ahir vaig ser una de les 60 persones que varem compartir la sortida a Elna amb l'Assumpta Montellà. Apart d'una história que ens va emocionar a tots, varem poder coneixer una pèrsona excepcional com es l'Assumpta. Penso que ella ha fet una gran aportació a la mermoria histórica, i que en algun moment se li haurà de reconeixer la seva tasca. Vagi per endevant la meva admiració.

    ResponElimina