Sortida Setè Camió

En aquesta pàgina s'hi trobarà informació sobre la sortida inspirada amb el llibre  "El setè camió".

En la ruta de El Setè Camió desvetllem les baixes passions del gènere humà.

El robatori de l'or, la guerra, la traïdoria, la cobdícia... tot entra dins aquesta història que explica com un darrer camió, a les acaballes de la guerra va perdre la seva càrrega, una tona d'or, pels camins de La Vajol,
tocant frontera.


Seguir les rastres d'aquest camió és el fil conductor de la sortida.

Però abans la ruta comença al Castell de Sant Ferran de Figueres, la fortalesa militar més gran d'Europa. En aquell castell es va celebrar la darrer sessió de Corts espanyoles abans de marxar a l'exili, i també es poden visitar les antigues cavallerisses on es guardaven els quadres del Prado. En el seu pati d'armes es signaria l'acord de Figueres, el febrer de 1939, importantíssim per salvar tota la pinacoteca del Prado, que marxaria cap a Ginebra fins al final de la guerra.

Tot resseguint els camins d'exili, s'arriba fins a La Vajol, on trobarem la masia de Can Barris. Allà s'hi allotjava el President Azaña. A només 300m. trobarem la Mina Canta o d'en Negrín, un dipòsit secret on es guardaren també quadres del Prado i lingots d'or de la República.

D'aquesta mina arrenca el mite de El Setè Camió. Seguir les pistes del camió i el seu or perdut, robat o enterrat... encara aixeca passions.

La sortida finalitza al Coll de Lli, pas per on va creuar la frontera el President Companys cap a l’exili. Allà, damunt la ratlla de França, es recorda al President de la Generalitat afusellat.

S’acaba la ruta amb el cant de Els Segadors.

Per  a més informació o en cas de voler fer la ruta podeu contactar  al següent correu:
puigmontella@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada